Annons

Annons

Sväng ihop en gratäng!

Dela
(0)

En gratäng med kotletter som läggs i en mustig sås och täcks med broccoli, basilika och ost – visst låter det oemotståndligt gott? Här bjuder vi dig på recpetet!

4 port

8 benfria kotletter, ca 700 g

salt, svartpeppar

Annons

200 g broccolibuketter, färska el frysta

2 msk basilikablad

11/2 dl riven västerbottensost

1 vitlöksklyfta

Fransk senapssås

2 schalottenlökar

2 msk vetemjöl

21/2 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning

1/2 dl sky

1 dl vispgrädde

1 msk fransk senap (dijon-)

1 tsk kinesisk soja

salt, svartpeppar

Ugn 225°

Gör så här

1. Bryn kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur pannan med ca 1/2 dl hett vatten, sila och spara skyn.

2.Fransk senapssås: Hacka och fräs schalottenlökarna i smör i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om. Häll i vatten, sky, grädde, senap och soja. Koka upp under omrörning. Smula i buljongtärningen och koka såsen några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker form och lägg i kotletterna

3. Koka broccolin nästan färdig och finhacka den samt basilikabladen. Blanda broccoli, ost och basilika, pressa ner vitlöken. Fördela broccolin på kotletterna. Gratinera dem högt upp i ugnen ca 10 min tills broccolin får färg.

Tomatsallad

Skiva 5 tomater. Lägg upp dem på ett serveringsfat. Finhacka 1 liten gul lök. Strö den över tomaterna och mal svartpeppar över. Blanda 1 msk rödvinsvinäger och 3 msk olivolja. Häll blandningen över tomatsalladen. Dekorera med basilikablad.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…