Annons

Annons

Svampgratinerade köttfärsbiffar

Ett garnityr av kantareller pryder de saftiga och lättlagade köttfärsbiffarna men det går lika bra med annan svamp.

Dela
(0)

Svampgratinerade köttfärsbiffar

4 port/8–12 st
500 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 krm peppar
2 msk smör
1 dl riven ost

Svampstuvning
250 g färsk svamp
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 1/2 dl valfri grädde
1/2 msk soja

Annons

Garnering
100 g stekt svamp

Ugn 200°

Gör så här:

1. Blanda köttfärs, ägg, salt, oregano och peppar. Forma till biffar, bryn dem snabbt i smör och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

2. Ansa, skär i bitar och stek svampen i smör i en stor stekpanna. Vispa ihop vetemjöl och mjölk och häll vätskan över svampen. Koka upp under omrörning, tillsätt grädde och soja. Småkoka ca 5 minuter. Salta och peppra.

3. Häll såsen över biffarna och strö över riven ost. Värm i ugnen ca 10 min.

4. Servering: Strö stekt svamp över biffarna och servera med kokt potatis, broccoli och gelé.

 

Tips!

* All slags grädde fungerar i recepten. Fetthalten avgör du själv, men vispgrädde blir godast.

* Med köttfärs menar vi nötfärs men denna kan bytas mot lammfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quorn.

 

Läs mer

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…