Annons

Annons

Svalkande gott i sommarvärmen

Dela
(0)

Jordgubbsgranité

Granité smakar nästan som isglass! Frys in granitén i istärningslådor så går den lätt att mixa.

Jordgubbsgranité i glas

4 port

3 dl crème fraiche

1 tsk vaniljsocker

Jordgubbsgranité

¾ liter jordgubbar

½ dl florsocker

Annons

½ dl vitt vin

Dekoration

mynta

 

Gör så här

1. Jordgubbsgranité: Ta undan 8 fina jordgubbar. Mixa resten tillsammans med florsocker och vitt vin till en puré. Smaka av purén, tillsätt ev lite mer florsocker. Frys in i istärningslådor minst 2 timmar.

2. Vispa crème fraiche och vaniljsocker med elvisp till en kräm. Fördela i fyra glas.

3. Mixa den frysta jordgubbspurén strax före serveringen och toppa crème fraiche-blandningen med granitén. Dekorera med de sparade jordgubbarna och lite mynta.

Av Janet gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…