Annons

Annons

Sugen på citroncheesecake? Köp Hemmets fina bakbok!

Hemmets bakbok

Hemmets stora bakbok får du 99 av våra allra bästa recept på kakor och bakverk för bara 59 kr! Vill du köpa boken klickar du här. Är du redan nu jättesugen på att baka? Vi bjuder på vår fantastiska citroncheesecake med blåbär!

Annons

Citroncheesecake

Friskt syrlig, krämig och alldeles underbar! Ja, visst vattnas det i munnen!

Observera att det är majsmjöl, alltså inte maizena majsstärkelse, i fyllningen.

14 bitar

Botten

100 g smör

250 g digestivekex

2 msk strösocker

Fyllning

1½ dl strösocker

½ dl majsmjöl

1 tsk vaniljsocker

500 g philadelphiaost

2 dl kesella 10 %

4 ägg

3/4 dl vispgrädde

rivet skal & saft av ½ citron

rivet skal & saft 1 lime

Garnering

ca 150 g blåbär

citronskal

citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med socker. Kläm fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.  Smörj formens kanter. Tryck ut kexsmulorna i bottnen. Grädda i mitten av ugnen 15 min.

2. Fyllning: Blanda socker, majsmjöl och vanilj. Vispa i philadelphiaosten och kesellan.

3. Rör i ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt skalet av citrusfrukterna och pressa i saften. Rör i grädden. Häll smeten ovanpå bottnen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ugnen ytterligare ca 45 min. Låt kakan svalna. Ställ den i kylen minst 8 timmar.

5. Garnering: Dekorera med blåbär, citron- och limeskal samt citronmeliss. Servera den kall med lättvispad grädde.

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…