Annons

Annons

Suck… så gott!

Varje vecka går vi igenom de olika jobben här på tidningen. Pratar om texterna och visar bilderna för varandra. Och det slår aldrig fel – det finns alltid någon kaka eller dessert som får alla att ”mmm”:a och ”ohhh, så gott”:a. Den här veckans favorit var helt klart Nötkolapajen. Härligt mjukseg, serverad med lite vispad grädde. ”Mmmm” var ordet!

Annons

ca 14 bitar

Botten

100 g smör

250 g digestivekex

1/2 dl florsocker

Nötkola

11/2 dl vispgrädde

11/2 dl strösocker

3/4 dl ljus sirap

100 g ljus choklad

50 g mjukt smör

25 g (1/2 påse) finhackade rostade hasselnötter

Chokladglasyr

1 dl vispgrädde

150 g mörk choklad

1 msk smör

Garnering

nötter, ev chokladdoppade

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Mixa kexen till smulor. Blanda med florsocker, rör i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ in i kylen.

2. Nötkola: Låt grädde, socker och sirap koka i en vid kastrull till ca 120°, det tar ca 15 min. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen, tillsätt choklad och smör. Låt massan svalna något innan den hälls i pajskalet. Strö på nötterna. Låt stelna i kylen.

3. Chokladglasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med smöret. Ta kastrullen från värmen, rör tills chokladen smält. Låt blandningen svalna innan den hälls över kolan. Ställ in i kylen och låt stelna. Garnera med nötter.

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…