Annons

Annons

Suck… så gott!

Dela
(0)

Varje vecka går vi igenom de olika jobben här på tidningen. Pratar om texterna och visar bilderna för varandra. Och det slår aldrig fel – det finns alltid någon kaka eller dessert som får alla att ”mmm”:a och ”ohhh, så gott”:a. Den här veckans favorit var helt klart Nötkolapajen. Härligt mjukseg, serverad med lite vispad grädde. ”Mmmm” var ordet!

Annons

ca 14 bitar

Botten

100 g smör

250 g digestivekex

1/2 dl florsocker

Nötkola

11/2 dl vispgrädde

11/2 dl strösocker

3/4 dl ljus sirap

100 g ljus choklad

50 g mjukt smör

25 g (1/2 påse) finhackade rostade hasselnötter

Chokladglasyr

1 dl vispgrädde

150 g mörk choklad

1 msk smör

Garnering

nötter, ev chokladdoppade

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Mixa kexen till smulor. Blanda med florsocker, rör i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ in i kylen.

2. Nötkola: Låt grädde, socker och sirap koka i en vid kastrull till ca 120°, det tar ca 15 min. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen, tillsätt choklad och smör. Låt massan svalna något innan den hälls i pajskalet. Strö på nötterna. Låt stelna i kylen.

3. Chokladglasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med smöret. Ta kastrullen från värmen, rör tills chokladen smält. Låt blandningen svalna innan den hälls över kolan. Ställ in i kylen och låt stelna. Garnera med nötter.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…