Annons

Annons

Stuvade jordärtskockor med lax

En läcker middag med stuvade jordärtskockor och ugnsstekt lax som serveras med brynt gemsallad. Gott och nyttigt!

Lax

Koka 400 g hela jordärtskockor mjuka i lättsaltat vatten. Spola skockorna kalla, skala och skiva dem. Koka upp och sjud 2½ dl mjölk med 1½ msk vetemjöl under vispning, 3–5 min. Smaka av med salt, peppar och 1 msk hackad persilja. Vänd ner skockorna. Salta och peppra 250 g laxfilé. Tillaga i ugn, 175° ca 20 min till 50° innertemp. Riv skalet fint från 1 citron. Blanda med ½ dl hackad persilja och ½ finriven vitlöksklyfta. Strö gremolatan över laxen och servera med jordärtskockorna och 1 delat gemsalladshuvud, snabbt brynt i lite olja.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…