Annons

Annons

Strömmingsflundror med ansjovis

Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.

Strömmingsflundror med ansjovis

4 port
600 g strömmingsfilé
1 burk (55 g) ansjovisfiléer
1 dl hackad dill
1 dl ströbröd
1 tsk salt
25 g smör

Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
11/2 dl mjölk

Servering
riven morot
ev rårörda lingon

Annons

 

Gör så här

1. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.

2. Klipp bort ryggfenan från strömmingen och lägg ut filéerna med köttsidan uppåt. Låt ansjovisen rinna av. Finhacka och blanda den med lite spad till en röra.

3. Fördela dill och ansjovisröra på hälften av filéerna. Lägg ihop alla filéerna två och två. Blanda ströbröd och salt på en tallrik och vänd ”flundrorna” i blandningen.

4. Låt potatisen rinna av. Tillsätt smör och mjölk och vispa sönder potatisen med elvisp. Tillsätt ev mer mjölk för att få lagom konsistens på moset. Smaka av med salt och peppar.

5. Stek strömmingen i smör.

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…