Annons

Annons

Stressdoktorns bästa tips för att klara sommarhetsen!

Annons

Den svenska sommaren är kort och förväntningarna är höga på allt som ska hända. Vi ska hinna träffas, fixa med hus och trädgård, vila, resa, komma i form – listan kan göras hur lång som helst. Hur ska vi göra för att må bra och slippa semesterstressen?

– Planera för både avkoppling och ”måsten” – och skruva ner förväntningarna, säger Tomas Danielsson, också känd som ”Stressdoktorn”, som i många år försökt lära oss ta det lugnare och tänka logiskt på hur vi ska lösa våra stressknutar.

I Hemmets Veckotidning nr 25 delar han med sig av sina bästa råd för att semestern ska bli den sköna avkoppling som alla drömmer om. Till exempel borde fler våga säga nej när släkten hör av sig och vill ses.

-Bestäm att ni ses före semestern eller lova att göra något roligt efter skolstart. Säg att ni vill träffas men betona att sommaren är vikt för annat, säger Tomas.

Många äldre längtar efter att få träffa barn och barnbarn under sommaren. Det är förståeligt att man vill träffas men Tomas menar att man inte ska bli besviken om det inte blir så mycket som förväntat.

– Alla har en begränsad semester och många hänsyn måste tas. Vi äldre måste förstå att barnfamiljer i dag har fullt upp med många åtaganden. Säg att ni gärna vill ses efter sommaren i stället, då får de inte dåligt samvete och glädjen blir desto större när ni träffas.

Läs mer i tidningen!

Foto: Dan Lindberg

Läs också:

Dela
(0)

webshop-widget


Annons


Annons

Laddar nästa sida…