Annons

Annons

Stekt strömming med chiliröra

Knaprig strömming med en god chiliröra på toppen = lätt, läckert och nyttigt.

Dela
(0)

Strömming

Chiliröra
1 salladslök
1 röd chili
½ vitlöksklyfta
1 stor tomat
5 cm gurka
1 msk olivolja
1½ msk rödvinsvinäger
1 msk hackad persilja

Strömming
300 g strömmingsfiléer
1 msk hackad persilja
1 msk olivolja

Annons

Servering
100 g gott bröd

Gör så här
1. Hacka salladslök, chili (spara hälften till strömmingen) och vitlök. Kärna ur och hacka tomaten, tärna gurkan fint. Blanda allt med olivolja, vinäger och persilja. Smaka av med salt och peppar.
2. Klipp fenan från strömmingsfiléerna. Lägg med skinnsidan ner på en skärbräda, salta och peppra. Strö den sparade finhackade chilin och persilja på hälften av filéerna.
3. Lägg ihop filéerna två och två och stek knapriga i olivolja. Servera med chiliröran och bröd.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…