Annons

Annons

Stekt lax och champinjonkräm

Fräsch lax med krispig fänkål och rödlök. Servera med en god champinjonkräm och kokt potatis.

Dela
(0)

5 Smala HV 21 Lax

250 g laxfilé i portionsbitar
½ msk smör
salt och peppar

Champinjonkräm
150 g champinjoner
½ gul lök
½ msk smör
½ finriven vitlöksklyfta
½ dl vitt vin
1 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad persilja
lite oregano

Annons

Till servering
300 g kokt potatis
½ liten tunt skivad fänkål (50 g)
¼ tunt skivad rödlök

Gör så här

1. Champinjonkräm: Skiva champinjonerna, skala och finhacka löken. Stek i smör tills vätskan ångat bort från svampen. Riv vitlöken fint och tillsätt, stek någon min till. Häll på vinet och låt koka in. Låt svalna.

2. Mixa krämen slät och blanda med crème fraiche och örter. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek laxen i smör till en innertemp på 50, 2–3 min per sida. Salta och peppra.

4. Servera laxen med champinjonkräm, kokt potatis, fänkål och lök.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…