Annons

Annons

Stekt kotlett och vitlökssmör

En härlig potatissallad med fetaost och soltorkade tomater passar bra till nystekta kotletter.

Dela
(6)

Stekt kotlett och vitlökssmör

4 port
4 kotletter
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Dill- & vitlökssmör
75 g smör
2 msk hackad dill
1–2 pressade vitlöksklyftor

Potatissallad
600 g färskpotatis
150 g sockerärter
1 knippe gräslök
1 knippe grön sparris
100 g soltorkade tomater i olja
75 g fetaost
3/4 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
30 g salladsblandning el rucolasallad

Annons

Gör så här

1. Dill- & vitlökssmör: Blanda ingredienserna och forma smöret till en rulle. Svep in i plast och lägg i frysen.

2. Potatissallad: Koka potatisen precis mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela sockerärterna. Hacka gräslöken. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen och släng. Skär resten i 3–4 bitar. Koka dem några min i saltat vatten. Ta upp och låt dem rinna av. Dela potatisen i bitar. Skär tomaterna i bitar och smula fetaosten. Blanda potatisen med grönsakerna. Blanda olja och vinäger och häll det enbart över potatisen. Blanda samman med salladen och de andra ingredienserna.

3. Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör ca 3 min per sida på medelvärme så de blir genomstekta. Salta och peppra.

4. Servera kotletterna med vitlökssmöret och potatissalladen.

 

Läs mer

Fläskkotletter med gräddsås

Snabbt och lätt med fläskkotlett

Läcker kotlettgryta

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(6)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…