Annons

Annons

Örtrullad fläskytterfilé med sparris och dillpesto

Här låter vi en hemgjord dillpesto sätta smak på tillbehören till den helstekta fläskytterfilén. Det här är lättlagad och lyxig festmat som garanterat uppskattas av alla!

Dela
(172)

flaskytterfile-stek-recept

Att servera hemgjord dillpesto till fläskytterfilén blir gudomligt gott. Foto: Ulf Svensson

Örtrullad fläskytterfilé recept

6 port

1 kg fläskytterfilé
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl hackade örter, t ex timjan, gräslök och persilja

Sås
2 dl sky och vatten
2 dl crème fraiche
2 msk konc kalvfond
2 msk vetemjöl
1 tsk soja

Annons

Rostad färskpotatis
1 kg små potatisar
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm grovmalen peppar
1 knippe sparris
25 g spenatblad

Dillpesto
1 kruka basilika (bladen)
1 dl dill
75 g riven parmesanost
25 g flagad mandel
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm salt

Servering
sallad
tomat
gurka
honungsmelon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rostad potatis: Dela potatisarna och lägg dem på ett ugnsfat. Droppa över olja, salta och peppra. Stek i ugn ca 45 min.

2. Pensla köttet med soja och lägg det på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Sätt i en stektermometer. Stek till 70° innertemperatur ca 40 min.

3. Dillpesto: Blanda ingredienserna med en stavmixer.

4. Sås: Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.

5. Dela sparrisen och koka den 5 min i saltat vatten. Blanda sparris, spenatblad och het potatis. Droppa över dillpesto.

6. Ta ut fläskytterfilén och rulla den i hackade örter. Låt köttet vila under folie 10 min innan det skärs upp.

7. Servering: Blanda ingredienserna till en sallad och servera med potatis, sås och dillpesto.

 

Läs mer:

Helstek kyckling med örtsås 

Skinkstek med äppelkompott 

Fylld lammstek med läcker gräddsås


Läs mer om:

Dela
(172)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…