Annons

Annons

Spröda mandelkubbar

När vårsolen tittar fram blir man sugen på kaffe med dopp! De här godbitarna är både spröda och mjuka på samma gång!

Dela
(19)

Spröda mandelkubbar

ca 20 st

150 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl gräddfil
1 dl mjölk
1½–2 krm bittermandelolja
8½–9 dl vetemjöl
2½ tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker

Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker

Annons

Ugn 200

Gör så här

1. Rör samman smör och socker. Tillsätt ägget. Tillsätt gräddfil, mjölk och bittermandelolja. Rör till en slät smet.

2. Blanda hälften av mjölet med hjorthornssalt och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och rör till en smidig deg.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Forma till en ca 50 cm lång rulle. Skär i ca 2½ cm långa bitar. Lägg dem på plåt med bakpapper.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(19)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…