Annons

Annons

Spenatsoppa med quesadillas

En matig soppa med spenat passar lika bra en ljummen kväll som en regnig sommardag. Servera med Quesadillas.

Dela
(0)

Soppa

5 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1-2 krm riven muskotnöt
½ tsk strösocker
salt & svartpeppar
1 msk maizena redning för ljusa såser
200 g färsk eller fryst bladspenat

Quesadillas
2 medium majstortillas
½ röd paprika
1½ dl lagrad riven ost (17%)
svartpeppar från kvarn

Annons

Gör så här
1. Koka upp buljongen. Tillsätt grädde och smaka av med muskot, socker, salt och peppar. Red med maizena och koka upp. Lägg ner spenaten och låt koka någon minut.

2. Quesadillas: Tärna paprikan fint. Fördela ost och paprika på en tortilla, vrid över svartpeppar. Lägg på den andra tortillan och stek i torr varm panna tills brödet fått fin färg och osten har smält. Skär i trekanter och servera till soppan.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…