Annons

Annons

Sparrissoppa med smördegsstänger

Bjud på ljuvlig soppa med nyskördad sparris och gröna ärter! Så lättlagat och så gott!

Dela
(38)

Sparrissoppa

Åh, ljuvliga sparris! Foto: Anders Norrsell

Recept sparrissoppa med lufttorkad skinka

4 port

500 g grön sparris
5 dl grönsaksbuljong
3 dl gröna ärter
2 msk rapsolja
2 strimlade salladslökar
salt och peppar

Smördegsstänger
2 smördegsplattor
1 ägg
2 tsk vallmofrön

Annons

Servering
4 skivor lufttorkad skinka
1 dl crème fraiche
1 strimlad salladslök

Ugn 225°


Gör så här

1. Skär av knopparna på sparrisen. Skär resten i slantar. Koka i grönsaksbuljong ca 5 min. Häll av, men spara buljongen. Koka ärterna några min i lättsaltat vatten. Förväll sparrisknopparna 1–2 min.

2. Mixa sparrisstjälkar och 2 dl av ärterna med olja, salladslök, salt och peppar. Späd med buljong.

3. Smördegsstänger: Skär smördegen i 2 cm breda stänger, pensla med ägg och strö över frön, lägg på plåt med bakpapper och grädda i ugn ca 10 min.

4. Servering: Strimla skinkan och knaperstek den. Fördela sedan soppan i skålar, klicka i crème fraiche. Strö över salladslök, skinka och sparrisknopparna och resten av ärterna.

 

Läs mer:

Krämig sparrissoppa

Skön grön sparrissoppa

Sparrissoppa med chèvresmörgås


Läs mer om:

Dela
(38)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…