Annons

Annons

Sparrissoppa med chèvresmörgås

Vårgröna soppa med ljuvlig smak av sparris – lika vacker som god. Servera soppan med en chèvresmörgås – extra lyxigt!

Dela
(0)

Sparrissoppa med chèvretoast

4 port

500 g grön sparris
5 dl grönsaksbuljong
2 msk olivolja
3 msk hackad gräslök
3–4 dl babyspenatblad
salt och peppar

Chèvresmörgås
4 skivor lantbröd
100 g chèvreost
1 avokado
1 lime, saften
ev ärtskott

Annons

Garnering
4 msk crème fraiche
gräslök

 

Gör så här

1. Skär bort knopparna på sparrisen. Skär resten i slantar. Koka i grönsaksbuljongen 5 min. Häll av men spara lite av spadet.

2. Mixa sparrisen med olivolja, gräslök, babyspenat, salt och peppar. Späd med lite av buljongen till lagom konsistens.

3. Chèvresmörgås: Rosta brödet. Blanda chèvre med avokado och pressad limesaft. Bred krämen på brödet och toppa ev med lite ärtskott.

4. Fördela soppan i fyra skålar. Lägg några sparrisknoppar och en klick crème fraiche i varje skål. Strö över lite hackad gräslök.

 

Läs mer

Sparris med citronzabaione

Sparrispaj med skinka

Kycklinggratäng med sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…