Annons

Annons

Sparrismousse med parmachips

Festlig förrätt som kan göras helt klar och stå i kylen tills gästerna kommer.

Dela
(0)

Sparrismousse med parmachips

4 port
300 g grön sparris
3 msk hackad gräslök
2 gelatinblad
11/2 dl vispgrädde
4 skivor parmaskinka

Gör så här

1. Skär sparrisen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten tillsammans med gräslöken 10 min. Häll av, spara 3 msk av vattnet. Lägg sparrisen i kallt vatten. Häll av och torka på handduk.

Annons

2. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 min. Spara 4 sparrisknoppar, mixa resten av sparrisen och gräslöken. Häll det sparade kokvattnet i en kastrull, koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma vätskan. Tillsätt gelatinet i sparrismixen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Vispa grädden och vänd ner. Fördela i fyra glas eller vackra koppar. Ställ kallt 3–4 tim.

4. Dela skivorna av parmaskinka mitt itu. Låt dem bli krispiga i en torr stekpanna. Stick ner parmachipsen i moussen vid servering. Dekorera med lite gräslök och sparrisknopparna.

 

Läs mer

Sparris och potatis, ja tack!

Åh, ljuvliga sparris

Äntligen tid för sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…