Annons

Annons

Sparrismousse med lax

Len och krämig mousse med sparris passar bra som förrätt eller på en buffé. Dekorera med lax, dill och sparrisknoppar!

Dela
(0)

Sparrismousse med lax

4 port

2 gelatinblad
300 g sparris
2 hårdkokta ägg
¾ dl crème fraiche
4 skivor kallrökt lax

Dekoration
färsk dill

 

Gör så här

1. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 min. Dela sparrisen i bitar och koka i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet men spara ½ dl.

Annons

2. Koka upp det sparade spadet (1/2 dl) och lägg i gelatinet, rör om så det löser sig.

3. Spara 4 sparrisknoppar till dekoration. Mixa resterande sparrisbitar. Tillsätt hackat ägg och crème fraiche samt gelatinblandningen och rör till en slät kräm. Fördela krämen i fyra små glas. Låt stå kallt minst 3 tim.

4. Strimla laxen och lägg ovanpå. Dekorera med färsk dill och sparrisknopparna.

 

Läs mer

Sparris med citronzabaione

Sparrispaj med skinka

Kycklinggratäng med sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…