Annons

Annons

Sparrisdip med citron

Njut av nyskördad sparris – gör en dipp av stjälkarna och doppa knopparna i den! Servera med rostade tunna baguetteskivor.

Dela
(0)

Sparrisdip med citron

4 port

500 g grön sparris
2 msk olivolja
½ citron, skal och saft
salt och peppar
Servering
rostad baguette

 

Gör så här

1. Bryt bort den hårdaste delen på sparrisen. Skär bort sparrisknopparna tillsammans med 3–4 cm skaft. Skär resten i slantar. Lägg i en kastrull och häll över vatten så det täcker, koka i 20–25 min.

Annons

2. Häll av vattnet, mixa med mixerstav tillsammans med olivolja och citronsaft till en slät kräm. Tillsätt citronskalet, smaka av med salt och peppar.

3. Koka knopparna några minuter i lättsaltat vatten.

4. Servera sparriskrämen i en burk, lägg knopparna bredvid att doppa i krämen. Servera med rostade baguetteskivor.

 

Läs mer

 

Sparris med citronzabaione

Sparrispaj med skinka

Kycklinggratäng med sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…