Annons

Annons

Sparris med pocherat ägg och hollandaise

Dela
(0)

Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

4 port
500 g grön sparris

Citronhollandaise
200 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
1/2 tsk pressad citron
rivet skal av ¼ citron
salt

Pocherat ägg
4 ägg
11/2 liter vatten
1 dl ättiksprit, 12 %
1 msk salt

Annons

 

Gör så här

1. Bryt av sparrisens bas. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 min. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Lägg på ett uppläggningsfat.

2. Hollandaise: Smält smöret. Blanda äggulor och vatten i en skål och ställ över en större kastrull med hett, men inte kokande, vatten. Rör hela tiden i äggsmeten tills den börjar tjockna. Smeten får inte koka. Ta äggsmeten från vattenbadet och tillsätt smöret i en stråle under konstant vispning, utan att få med smörets vita bottensats. Smaksätt med citronsaft, citronskal och salt.

3. Pocherat ägg: Koka upp vatten, ättika och salt i en vid kastrull. Knäck försiktigt ner äggen i var sin kopp. Vispa kraftigt i det kokande vattnet med ballongvisp så att vattnet virvlar runt. Släpp försiktigt ner 2 ägg och koka, ca 2 min. Håll vattnet i rörelse med en hålslev. Lägg äggen på en plan tallrik. Gör likadant med de andra äggen.

4. Lägg äggen på sparrisen, klipp över krasse och servera med såsen.

 

Läs mer

Krämig gratäng med räkor och sparris

Smörrebröd med räkor och sparris

Ugnsomelett med sparris och mandel

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…