Annons

Annons

Sparris med lax

Kallrökt lax och sparris smakar härligt ihop. Välj vit eller grön sparris – eller både och!

Dela
(1)

Sparris med lax

4 port
1 bunt vit sparris, 250 g
1 bunt grön sparris, 250 g
1 ägg
4 msk majonnäs
1 msk kapris
salt och peppar
8 skivor kallrökt lax

Gör så här

1. Skala den vita sparrisen, skär bort 1 cm på både grön och vit sparris. Låt sjuda i lättsaltat vatten – grön sparris 5–10 min, vit sparris 10–15 min.

Annons

2. Lägg ägget i kokande vatten och koka 10 min. Lägg ägget i kallt vatten en stund, skala och hacka.

3. Blanda majonnäs, hackat ägg och kapris. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ut laxen på en skärbräda. Rulla in vit och grön sparris i lax och lägg upp på fyra tallrikar eller uppläggningsfat. Ringla över lite majonnäs, servera resten bredvid.

 

Läs mer

Sparris och potatis, ja tack!

Åh, ljuvliga sparris

Äntligen tid för sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…