Annons

Annons

Spännande dessert

Melonsoppa & björnbärsmuffins

Frisk soppa och ljuvliga muffins som går bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer.

Melonsoppa & björnbärsmuffins

4 port

1 liter tärnad vattenmelon

½ dl hackad basilika

3 msk riven färsk ingefära

Annons

3 msk flytande honung

Muffins

60 g smör

2 äggvitor

1/3 dl vetemjöl

2/3 dl mandelmjöl

1¼ dl florsocker

ca 1 dl björnbär

Ugn 200°

1. Mixa melonen i en matberedare. Tillsätt basilika, ingefära och honung. Ställ kallt.

2. Muffins: Smält smöret i en kastrull, rör hela tiden, det ska bli lätt brunt. Ta från värmen.

3. Rör samman, vispa inte, äggvitorna med vetemjöl, mandelmjöl och florsocker. Vänd ner smöret.

4. Smöra och mjöla fyra muffinsformar i metall, häll i smeten och lägg 2 björnbär i varje. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

5. Servera soppan i fyra skålar med muffinsen till.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(7)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…