Annons

Annons

Spaghetti carbonara

Bacon, parmesanost, grädde... Mums! Det här är en klassisk pastarätt som man aldrig tröttnar på!

Dela
(0)

Spaghetti carbonara

4 port
4 port spagetti, 300–400 g okokt
300 g bacontärningar
4 äggulor
2 dl riven parmesanost
11/2 dl vispgrädde
2 krm svartpeppar

Garnering & servering
grovhackad persilja
ev 4 äggulor
riven ost

Annons

 

Gör så här

1. Koka spagettin enl anvisn på förp.

2. Stek baconet på medelstark värme. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.

3. Blanda samman äggulor, parmesanost, vispgrädde samt nymalen svartpeppar i en bunke.

4. Lägg tillbaka den nykokta avrunna spagettin i grytan och rör ner äggule- och ostblandningen. Tillsätt baconbitarna. Vänd om och häll över i en serveringsskål.

5. Garnering & servering: Strö över persiljan. Servera gärna med äggulor i sitt skal. Riv över lite ost.

 

Läs mer

Så steker du perfekt bacon

Rotfruktsgratäng med bacon

Lyxiga rullader med bacon

Lax med baconströssel

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…