Annons

Annons

Spagetti carbonara – en klassiker!

Spagetti carbonara går snabbt att laga till och kostar inte många kronor. Glöm inte att krydda med mycket svartpeppar – då blir din carbonara extra god!

Dela
(0)

Spagetti carbonara – en klassiker!

Spagetti carbonara.

100 g spagetti
1 liten vitlöksklyfta (kan uteslutas)
100 g bacon i tärningar
1/2 msk olivolja
1 dl finriven parmesanost
1 msk av kokvattnet
1 äggula, spara skalet

Garnering
svartpeppar
basilika

Annons

Gör så här

1. Koka spagettin nätt och jämnt färdig i rikligt med saltat vatten. Spara 1 msk av kokvattnet.

2. Krossa vitlöksklyftan med ett knivblad. Stek bacontärningar tillsammans med vitlöken i olivoljan. Kasta bort vitlöksklyftan när baconet fått fin färg.

3. Blanda spagettin med det mesta av parmesanosten. Häll i kokvattnet och rör om. Strö över bacon.

4. Toppa carbonaran med en äggula i sitt skal.

5. Garnering: Strö över det sista av parmesanosten och mal svartpeppar över. Garnera med basilikablad.

 

Tips! Passa på att lägga upp ett litet lager av bacon när det är extrapris. Det är väldigt användbart och bra att ha hemma. Typiskt för carbonara är att krydda med mycket svartpeppar.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

 

Läs mer: 

Fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad 

Bjud på lyxiga räkrullar

Torskrygg med rödbetor och brynt smör 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…