Annons

Annons

Sött och syrligt till dessert

Rabarber- och jordgubbsglass

Lika god som den ser ut att vara! Frys in i portionsformar och servera med färska jordgubbar.

Rabarber- & jordgubbsglass

4 port

1 stjälk rabarber (75 g)

2 msk vatten

1 msk flytande honung

1 tsk riven färsk ingefära

Annons

1 liter jordgubbar

½ liter vaniljglass

Gör så här

1. Skär rabarberstjälken i tunna skivor, ca 1–2 mm. Koka upp vatten, honung och ingefära. Ta kastrullen från plattan och lägg i rabarbern. Låt stå och dra 1 tim.

2. Mixa ½ liter jordgubbar med mixerstav, blanda med ¾ dl av rabarberkrämen.

3. Låt glassen mjukna något, häll över rabarber- och jordgubbsröran och vänd ner i glassen så den blir ripplad av det röda.

4. Fördela i 4 fryståliga portionsformar och ställ in i frysen minst 3 tim.

5. Stjälp upp på tallrikar och servera med resten av jordgubbarna, skurna i klyftor, och rabarbern i sin lag. Toppa gärna med lite mynta.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…