Annons

Annons

Sött & gott i kopp!

Dela
(0)

Fixa en festlig dessert i helgen – vår vita chokladmousse med hallonspegel är oemotståndlig! Perfekt att förbereda i förväg.

8 port

4 dl vispgrädde

200 g vit choklad

2 ägg

Hallonspegel

2 gelatinblad

2 dl outspädd hallonsaft

Annons

Garnering

8 hallon

citronmeliss el myntablad

Gör så här

1.Vispa grädden. Hacka och smält chokladen på svag värme över vattenbad. Ta bort chokladen från värmen så fort den smält.

2. Vispa upp äggen och tillsätt den smälta varma chokladen under kraftig vispning. Vänd ner grädden. Häll upp moussen i koppar och ställ den kallt några timmar.

3. Hallonspegel: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Krama ur dem och smält dem på svag värme i saften. Låt gelatinblandningen stå tills den börjar bli lite simmig och trögflytande. Häll eller skeda den sedan över moussen i glasen. Lägg dit hallonet och ställ kallt ytterligare några timmar.

4. Garnera med citronmeliss eller myntablad.

Tips! Denna dessert kan lika gärna göras med jordgubbssaft och jordgubbar.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…