Annons

Annons

Söta syltsnitt med glasyr

Skurna syltkakor gör alltid succé! Att småkakorna dessutom är lätta att baka är en härlig bonus.

Söta syltsnitt med glasyr

Söta syltsnitt med glasyr.

ca 30 st

125 g smör, mjukt
3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm hjorthornssalt

Fyllning
ca ½ dl fast jordgubbssylt

Glasyr
1 dl florsocker
ca 3/4 msk vatten

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägget. Blanda mjölet med hjorthornssalt och rör samman allt till en deg.

Annons

2. Dela degen i tre delar. Forma till längder. Lägg dem på plåt med bakpapper.

3. Fyllning: Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fördela sylten i fördjupningarna.

4. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

5. Glasyr: Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Ringla glasyren över de varma längderna. Skär i sneda bitar.

 

Läs mer:

Jordgubbstårta med daim

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Rulltårta med jordgubbar och nutella

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…