Annons

Annons

Söta lingonsnäckor!

Dela
(0)

Söta snäckor med lingon och kanel sätter guldkant på fikastunden!

ca 40 st stora
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
11/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning
200 g smör
11/2 dl rörsocker
11/2 msk malen kanel
2 dl lingon (frysta otinade el färska)
Pensling & garnering
ägg
pärlsocker
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm tills det blir knappt 37°.
2. Smula ner jästen i en skål och lös den med degvätskan. Tillsätt socker, ägg, salt och kardemumma.
3. Ta i mjölet lite efter hand. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 40–50 min.
4. Fyllning: Rör ihop smör, rörsocker och kanel.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 50×25 cm. Bred på smörkrämen och strö på lingonen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa ca 40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
6. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…