Annons

Annons

Söt prinsesstårta!

Dela
(0)

Härlig smak av hallon har denna imponerande marsipantårta som är enkel att göra.

12–14 bitar
1 förp sockerkaksbottnar (3 st)
200 g hallon, ev frysta
1 dl hallonsylt
ca 3 port hallonmousse (Ekströms)
125 g färska hallon
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 marsipanlock
mimosakulor
Kristyr
2 dl florsocker
1 msk äggvita

Annons

Gör så här
1. Strö hallon på en av bottnarna. Det går bra med frysta, låt dem i så fall inte tina innan. Klicka på hallonsylt. Lägg på nästa botten.
2. Gör fromagen enl anv på förp. Blanda med färska hallon. Bred fromagen på bottnen. Lägg på den sista bottnen.
3. Vispa grädden fast med vaniljsocker. Täck kanterna med ett tunt lager grädde. Bred en kulle av grädde ovanpå, spara lite grädde till att spritsa runtom.
4. Lägg på marsipanlocket. Spritsa grädde runt kanten.
5. Kristyr: Rör ihop kristyren. Doppa mimosakulor i kristyren och fördela dem på tårtan. Spritsa blad av kristyr runt mimosakulorna. Låt kristyren stelna.
Tips: Mimosakulor finns i konfektyraffärer och kryddbodar, på marknader samt i välsorterade matbutiker.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…