Annons

Annons

Söndagsmiddag på nytt sätt!

Dela
(0)

Vår äppelkyckling i parmaskinka kommer garanterat att bli en ny familjefavorit! Gräddsås och pressgurka är gott som tillbehör.

4 port
4 kycklingfiléer, ca 600 g
4 äpplen
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4–6 skivor parmaskinka
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 morötter
8 röda steklökar
1/2 dl finhackad persilja
Gräddsås
3 dl kycklingbuljong
3 dl grädde
3 msk maizena redning för ljusa såser

Annons

Garnering
persilja el timjan
Gör så här
1. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé.
2. Skala och klyfta äpplena. Fördela ett par äppelklyftor i varje filé. Resterande klyftor ugnsrostar du med övriga grönsaker.
3. Salta och peppra runt kycklingen. Linda skinkan runtom filéerna, ”stäng” med en tandpetare. Bryn kycklingen runtom i smör tills den fått fin färg.
4. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Skala steklökarna. Placera grönsakerna och äppelklyftorna i en smord, eldfast form, strö över persiljan och stek mitt i ugnen ca 15 min. Salta lätt.
5. Ta ut och lägg på kycklingfiléerna. Stek vidare i 20–25 min.
6.Gräddsås: Låt buljongen koka samman till hälften och tillsätt därefter grädden. Koka samman tills såsen tjocknar lite. Salta och peppra. Servera kycklingen och grönsakerna med sås, kokt potatis och pressgurka, se separat recept.

Pressgurka
Blanda 1/2 dl strösocker, 2 msk ättiksprit, 12 %, och 1 dl vatten i en skål. Skär 1 gurka i tunna skivor med en osthyvel. Blanda ner gurka och 1 dl finhackad persilja i skålen. Låt stå kallt.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…