Annons

Annons

Sommarskinka och mimosasallad

Det är hög tid att återuppliva klassikern mimosasallad! Vi gör den i modern tappning – med inslag av exotisk frukt. 

Dela
(6)

Sommarskinka och mimosasallad.

Sommarskinka och mimosasallad.

100 g skivad sommarskinka

Mimosasallad
1 kiwi
1/2 apelsin
5 gröna vindruvor
5 physalisfrukter
2 msk majonnäs
2 msk vispad grädde (1 msk ovispad)

Topping
1 msk blåbär
1 msk granatäppelkärnor
1 nypa flingsalt

Annons

 

Gör så här

1. Mimosasallad: Skala kiwi och apelsin och skär fruktköttet i mindre bitar. Halvera vindruvor och physalis.

2. Rör ihop majonnäs och vispad grädde. Blanda i kiwi, apelsin, vindruvor och physalis.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Toppa mimosasalladen med blåbär och granatäppelkärnor. Strö över flingsalt.

4. Servera salladen till några skivor sommarskinka.

 

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Gravad lax med krämig potatissallad

Bjud på lyxiga räkrullar

Rimmad kyckling med örtolja

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…