Annons

Annons

Sommargratäng med varmrökt lax

Fantastiskt krämig gratäng med rökt fisk och kaviar. Servera med grovt bröd.

Dela
(148)

Sommargratäng med varmrökt lax

Sommargratäng från Bohuslän.

4 port

400 g rökt makrill, varmrökt lax el rensad böckling
6 kokta ägg
5 dl vispgrädde
3 ägg
4 msk smörgåskaviar, t ex Kalles
4 msk hackad gräslök

Garnering
gräslök

Servering
grovt bröd el kavring

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Dela fisken i bitar och lägg den i en smord ugnsfast form.

2. Skala och hacka äggen. Lägg dem på fisken.

3. Vispa grädden. Vispa äggen lätt och blanda med kaviar och gräslök. Vänd ihop med grädden. Häll över i formen och ställ in i ugnen ca 30 min.

4. Strö över lite gräslök. Servera med bröd och gärna en lagrad ost.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(148)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…