Annons

Annons

Sommargott med skaldjur

Festlig, generös sallad med både räkor och kräftor. Servera den med krämig avokadosås och sprödvärmt bröd så blir det en av sommarens stora favoriter!

Räk- & kräftsallad

Riktigt krispiga blir salladsbladen om de först får ligga i isvatten en stund!

Annons

4 port

500 g skalade räkor och kräftstjärtar

2 dl bulgur

1 liten rödlök

1 röd paprika

1 mango

1 gurka

1 knippe gräslök

salladsblad

1–2 limer

3 msk rapsolja

Sås

1 avokado

1/2 citron

2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

1 knivsudd chili

1 dl hackat kryddgrönt, t ex dill, persilja

Garnering

lime- och citronklyftor

Servering

surdegsbaguette eller annat gott bröd

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

 

Gör så här

1. Låt frysta skaldjur tina. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Koka bulgurn enl anv på förp. Skala och finhacka löken. Ansa paprikan. Skär rent fruktköttet från mangon. Skär paprika, mango och gurka i små tärningar. Hacka gräslöken.

2. Blanda bulgur och grönsaker. Riv ner limeskal och pressa över saften. Salta och peppra lite. Ringla över olja och vänd varsamt runt så att allt blandas.

3. Lägg ut salladsblad på ett stort fat, fördela salladen ovanpå och strö över skaldjur. Garnera inför serveringen.

4. Sås: Dela och kärna ur avokadon. Mixa fruktköttet och pressa över citron. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, chili och kryddgrönt. Mixa till en slät, krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…