Annons

Annons

Grilla sommarens godaste karré!

Dela
(0)

Karré & kotlett2014 2

Med nykokt färskpotatis och en kall gräddfilssås blir detta snabbt en favorit.

Sommarkarré

4 port

600 g fläskkarré, benfri i skivor

Marinad

1 vitlöksklyfta

¾ dl kinesisk soja

2 msk flytande honung

½ msk rödvinsvinäger

Annons

1 msk krossad rosépeppar

 

Gör så här

1. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar.

2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i påsen och förslut ordentligt. Se till att marinaden kommer åt allt kött. Låt ligga kallt minst 4 tim, vänd påsen ett par gånger under tiden.

3. Torka av köttet och grilla tills köttet är genomstekt, 3–5 min per sida.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…