Annons

Annons

Sommarens godaste fläskfilé!

Den här rätten måste du prova! Marinera fläskfilén och grilla den hel. Skiva upp och servera med grillade grönsaker i mild vitlöksdressing. Äppeltzatzikin är pricken över i – så härligt frisk och krämig!

Dela
(29)

Fläskfilé med äppeltzatziki

Honungsmarinerad fläskfilé
Hittar du inte en stor fläskfilé så köp två små i stället!

4 port
ca 600 g fläskfilé
11/2 tsk salt

Marinad
2 msk soja
2 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Annons

Äppeltzatziki
1 grönt äpple
3 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
ev 2 krm torkad mynta

Grillade grönsaker
4 paprikor
1 squash
3 msk olja
1 tsk salt
40 g rucolasallad

Dressing
3 msk pressad citron
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Skär bort hinnorna på köttet.

2. Marinad: Blanda ingredienserna och pensla köttet med marinaden.

3. Grilla köttet ca 25 min tills innertemperaturen är 65°. Snurra det under grillningen. Salta runt om.

4. Äppeltzatziki: Skär äpplet i småbitar och blanda med resten av ingredienserna.

5. Grillade grönsaker: Skär paprikan i bitar. Skär squashen i skivor. Marinera dem i en plastpåse med olja och salt ca 30 min. Grilla grönsakerna ca 5 min. De ska få grillränder men kan gärna ha kvar lite krispighet. Blanda rucolan med grönsakerna.

6. Dressing: Blanda ingredienserna och häll dressingen över grönsakerna.

7. Skär upp köttet i skivor och servera med grönsakerna och tzatzikin.

 

Läs mer

Marinerad fläskfilé

Fläskfilé på italienska

Festgratäng med filé

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis

 


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…