Annons

Annons

Sommarens bästa pastasallad!

Sköna sommarkvällar inbjuder till middag på balkongen, uteplatsen eller i trädgården. Får vi fresta med en fräsch och lättlagad sallad med både räkor och kräftstjärtar? Passar lika bra som ensamrätt som på sommarbuffén.

Sommarsallad med räkor och kräftor
4 port
300–400 g valfri pasta
500 g oskalade räkor
200 g kräftstjärtar
1 stånd grön sparris
6 salladslökar
150 g sockerärter
80 g babyspenatblad
3 msk finhackad dill

Dressing
2 tsk fransk senap
2 tsk söt senap
2 msk flytande honung
saft av 1/2 citron
4 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Annons

Garnering
rivet citronskal

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Låt den rinna av i ett durkslag, spola med kallt vatten.

2. Dressing: Blanda senapssorterna med honung och citron. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Blanda i salt och peppar.

3. Skala räkorna. Blanda hälften av dressingen med räkor och kräftstjärtar. Servera resten av dressingen bredvid pastasalladen.

4. Bryt av nedre delen av stjälken på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 3 min. Spola i kallt vatten. Dela sparrisen i mindre bitar (spara några toppar till garnering).

5. Strimla salladslöken. Koka sockerärterna i 1 minut och halvera dem.

6. Vänd ner spenaten och övriga ingredienser samt pasta i skaldjursblandningen. Servera i skål eller på ett generöst fat. Garnera med några sparrisknoppar och lite rivet citronskal.

 

 

Läs mer

Frestande gott med sommarsallad

Snabba laxsalladen

Snabb och smart sommarmat

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(58)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…