Annons

Annons

Sommarbaka i långpanna!

Vinbärsrutor

Frestande läckert – och glutenfritt – med mandelmassa. De här kakorna är nästan som konfektbitar.

Vinbärsrutor

22 bitar

500 g mandelmassa

125 g mjukt smör

5 ägg

1 dl maizena majsstärkelse

2 tsk vaniljsocker

Annons

2 tsk bakpulver

Topping

400 g färskost, t.ex. philadelphia

½ dl crème fraiche

1½ citron

½ dl florsocker

½ liter vinbär

ev citronmeliss

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan grovt. Rör smör och mandelmassa till en porös massa. Tillsätt äggen ett i taget, rör ordentligt mellan varje. Blanda majsstärkelse, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.

2. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i pannan och grädda i nedre delen av ugnen 20–30 min. Känn efter med sticka att kakan är torr inuti. Låt svalna.

3. Topping: Blanda ost och crème fraiche. Riv citronskalet. Rör ner skal och florsocker i ostkrämen. Bred krämen över kakan. Rensa bären och fördela dem ovanpå. Skär kakan i bitar. Garnera ev.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…