Annons

Annons

Sockerbullar – steg för steg

Dela
(3)

Man kan inte få för mycket vaniljkräm i sockerbullar! Här avslöjar vi hur man gör för att få till den perfekta varianten.

16 st
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
9 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Fyllning
5 dl gräddmjölk (hälften grädde + hälften mjölk)
4 msk kokmarsanpulver
½ dl strösocker
Dekoration
75 g smält smör
2 dl strösocker
Ugn 250°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här:

1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli 37°. Smula jästen i en degskål. Häll på mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och ägg. Blanda hjorthornssalt och mjöl. Tillsätt detta och arbeta degen smidig med degkrokar. Låt jäsa under handduk ca 30 min.

2. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Forma en rulle och skär den i 16 bitar. Trilla bullar av bitarna och lägg dem på bakpapper. Pensla med uppvispat ägg och låt jäsa på varm plats utan bakduk 1 tim. Grädda bullarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt bullarna svalna helt.

3. Fyllning: Vispa ihop gräddmjölk, kokmarsanpulver och socker i en kastrull. Värm under vispning tills krämen kokar och tjocknar. Ta kastrullen av värmen. Låt krämen svalna under lock, rör om då och då.

Gör ett hål på undersidan av bullarna med pekfingret.

Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa in krämen i hålet på bullarna. Lägg dem på bakpapper med hålet ner.

Pensla bullarna med smör och doppa dem i socker.

Foto: Erik Karlsson



Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…