Annons

Annons

Sockerbullar med äpple och kanel

Söta bullar med härlig fyllning – man får ta två!

Dela
(48)

Sockerbullar med äpple och kanel

72 st små
1 sats vetedeg enl grundrecept

Fyllning
150 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1–2 äpplen

Pensling & garnering
1 ägg
ca 3 msk smör
½ dl strösocker

Ugn 225–250

Gör så här

1. Gör grunddegen och låt den jäsa enligt receptet.

Annons

2. Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Skala och klyfta äpplena, skär dem i bitar.

3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 40×40 cm. Skär eller sporra ut 36 rutor på varje. Lägg en klick fyllning och några äppelbitar på varje ruta. Nyp samman och lägg den släta sidan uppåt i formar. Låt jäsa under duk 30–40 min.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 min.

5. Smält smöret och pensla bullarna. Doppa dem i socker.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(48)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…