Annons

Annons

Snabblagat till buffén

Sommarskinka

Satsa på lite tjockare skinkskivor!

Sommarskinka med melon

12 bufféport

250 g rökt skivad skinka

½ honungsmelon el galiamelon

2 nektariner

100 g rucolasallad

Dressing

½ kruka basilika

2 msk olivolja

saft av 1 citron

Annons

1½ msk honung

Garnering

chili

paprika

 

Gör så här

1. Lägg upp skinkskivorna på ett fat. Skala, kärna ur och tärna melonen. Skölj, kärna ur och klyfta nektarinerna. Skölj och skär rucolasalladen grovt. Lägg sallad och frukt på fatet.

2. Dressing: Hacka basilikan. Blanda olja, citronsaft, honung och basilika. Häll dressingen över skinkan och salladen. Låt stå kallt 20 min.

3. Garnering: Finhacka chili och paprika. Strö hacket över rätten.

Tips! Anpassa hettan i rätten genom att välja antingen en stark eller mild chilisort. Eller uteslut chilin helt om du inte tycker om stark mat.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…