Annons

Annons

Snabbgravad fläderlax

En härlig lunchrätt med lax gravad i flädersaft. Serveras med en fräsch fruktig sallad. Gott och nyttigt.

Dela
(0)

5 Smala HV25 Lax

200 g salmalax el annan odlad färsk lax
1 tsk salt
1 tsk strösocker
½ tsk hel vitpeppar, grovstött
½ citron, finrivet skal
1 msk hackad dill
2 msk konc flädersaft

Till servering
1 mango
1 avokado
35 g blandad sallad
2 salladslökar
1 msk olivolja
½ msk pressad citronsaft

Annons

Gör så här:
1.
Lägg laxen i en liten form. Blanda salt, socker, peppar, citronskal och dill, gnid in fisken med blandningen. Ringla på saften. Täck med plast och låt stå ca 30 min i rumstemp, vänd efter halva tiden.
2. Skala, kärna ur och skär mango och avokado i långa klyftor. Lägg upp på salladsbädd med strimlad salladslök.
3. Ringla över olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Skiva laxen och servera till salladen.

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…