Annons

Annons

Snabba wienerkammar

Snabbare än så här går det knappast att göra kaffebröd. Äppelmos, mandelmassa och choklad gör dem dessutom alldeles oemotståndligt läckra!

Dela
(24)

Snabba wienerkammar

6 st

6 st frysta smördegsplattor
ca 1 dl äppelmos
50–100 g mandelmassa
1 äpple

Pensling & garnering
1 ägg
strösocker
mandelspån
ca 30 g mörk choklad
florsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tina smördegsplattorna. Bred ett lager äppelmos på varje platta. Riv över mandelmassa och lägg några tunna äppelklyftor på varje platta.

Annons

2. Vik kortsidorna mot varandra. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på plåt med bakpapper. Skär några snitt på varje. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på socker och mandelspån.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

4. Smält chokladen och ringla den på wienerbröden. Sikta över florsocker.

 

Läs mer

Frasiga rabarberknyten

4 snabba kakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(24)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…