Annons

Annons

Snabba sillen till midsommarbuffén

Dela
(0)

Krämig currysill

Här räcker det med två timmars framförhållning för att sillen ska hinna dra åt sig de goda smakerna.

Krämig currysill

400 g matjessillfilé

1 grönt äpple

3 dl gräddfil

1 dl majonnäs

½ dl finhackad purjolök

Annons

2 msk kapris

1½ msk curry

½ dl hackad dill

 

Gör så här

1. Låt sillen rinna av. Skala, kärna ur och skär äpplet i små, små tärningar.

2. Blanda gräddfil, majonnäs, purjolök, kapris och äpple. Smaka av med curry, lite i taget så att det inte blir för starkt. Tillsätt dill.

3. Skär filéerna i sneda bitar och vänd ner dem i såsen. Låt stå kallt minst 2 tim före servering.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…