Annons

Annons

Smulpaj på annorlunda sätt!

Dela
(0)

Smulpaj i glas

Grädda smuldegen i ugnen och varva den med jordgubbar i vackra glas. Toppa med en klick citronkräm!

Smulpaj i glas

4–6 port

Smuldeg

25 g hasselnötter

25 g smör

½ dl vetemjöl

1 dl havregryn

½ dl strösocker

Annons

½ msk ljus sirap

Fyllning

ca 500 g jordgubbar

2 msk rörsocker

finrivet skal av 1–2 limer

Topping

2 dl frisk citronkräm (se separat recept)

jordgubbar

strimlad lime

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Hacka nötterna och tärna smöret. Nyp samman med resten av ingredienserna till en smulig deg. Fördela smulorna på en plåt med bakpapper.

2. Grädda mitt i ugnen 8–10 min tills smulorna fått fin färg. Ta ut plåten ur ugnen några gånger under tiden och rör om. Låt svalna.

3. Fyllning: Skär jordgubbarna i bitar. Rör samman med socker och lime.

4. Topping: Varva jordgubbarna med smulorna i glas. Avsluta med citronkräm, några jordgubbar och strimlat limeskal.

 

Frisk citronkrämFrisk citronkräm

4–6 port

Vispa 2½ dl vispgrädde (inte för hårt). Rör i ¾ dl lemon curd, lite i taget. Blanda i ¾ dl kesella.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…