Annons

Annons

Smulpaj med vit choklad och bär

Smulpaj med hallon och vinbär som får sin härligt söta smak av den vita chokladen. Smulpaj med extra allt helt enkelt!

Dela
(10)

Smulpaj med vinbär

4 port

Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
¾ dl strösocker
100 g smör

Fyllning
4 msk strösocker
1–11/2 msk potatismjöl
1/2 liter röda & vita vinbär
1 dl hallon
100 g vit choklad

Garnering
kryddgrönt
vinbär
ev hallon

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smuldeg: Blanda mjöl, havregryn och socker. Dela smöret i kuber och finfördela det i den torra blandningen.

2. Fyllning: Blanda socker och potatismjöl. Spara några klasar vinbär till dekoration, vänd ner resten av vinbären samt hallonen i sockerblandningen.

3. Hacka chokladen grovt och vänd ner i bärblandningen.

4. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diam, eller i smorda portionsformar. Fördela bären i formen/formarna. Strö över resterande mängd smulor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min eller tills pajen fått fin färg. Använder du portionsformar så minska gräddningstiden något.

5. Garnera med kryddgrönt och bär.

 

Läs mer

Hallonpaj med choklad

Hallonsmulpaj i glas

Fru Bråttoms smulpaj

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(10)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…