Annons

Annons

Smulpaj med jordgubbar och persikor

Lättfixad smulpaj fylld med jordgubbar och bär, och med både nötter och mandel i smultäcket.

Dela
(0)

Smulpaj med jordgubbar

6–8 port

Smuldeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
11/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl skållad hackad mandel
30 g hackade pistaschnötter

Fyllning
250 g jordgubbar
2 persikor
1/2 dl strösocker
1–2 msk maizena majsstärkelse

Annons

Garnering
persikoklyftor
kryddgrönt

Ugn 225°, 200°

 

Gör så här

1. Smuldeg: Tärna smöret. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Nyp ihop smöret med mjölet. Fördela hälften av smulorna i en smord form, ca 24 cm i diam, eller i portionsformar. Förgrädda smulorna i 225° varm ugn 6–7 min. Sänk ugnsvärmen till 200 .

2. Fyllning: Rensa jordgubbarna och dela dem i bitar. Skär persikorna i bitar. Blanda jordgubbar och persikor med socker och majsstärkelse. Fördela bär- och fruktblandningen i formen/formarna.

3. Blanda ner mandel och nötter i resterande mängd smuldeg. Strö smuldegen över bären. Grädda i ca 20 min.

4. Garnera med persikoklyftor och kryddgrönt.

 

Läs mer

Fru Bråttoms smulpaj med jordgubbar

Hallonsmulpaj i glas

Hallonpaj med choklad

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…