Annons

Annons

Smulpaj med hallon och vit choklad

Hemmets Veckotidning

Piffa till smulpajen med lite vit choklad på toppen!

4–6 port

400 g hallon

150 g röda vinbär

1 msk strösocker

1 tsk potatismjöl

25 g hackad vit choklad

Smuldeg

150 g smör

3 dl vetemjöl

3/4 dl strösocker

ca 50 g hackad vit choklad

Annons

Ugn 200

Gör så här:

1. Lägg bären i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Blanda socker, potatismjöl och vit choklad. Strö det över bären.

2. Smuldeg: Smält smöret. Blanda mjöl och socker. Rör samman med smöret till en smulig massa. Fördela smuldegen ovanpå bären.

3. Grädda mitt i ugnen, ca 20 min. Strö över chokladen och grädda ytterligare 5–10 min.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…