Annons

Annons

Smulpaj med hallon och rabarber

Lyxiga små smulpajer fyllda med rabarber och hallon. Smuldegstäcket smakar härligt av mandelmassa och citron.

Dela
(0)

Smulpaj med rabarber

4 port
Fyllning
300 g rabarber
200 g färska hallon
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
1–2 tsk potatismjöl

Pajtäcke
150 g smör
500 g mandelmassa
4 ägg
rivet skal av 1 citron
30–50 g mandelspån

Annons

Garnering
siktat florsocker
färska hallon
mynta el citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Fyllning: Dela rabarberstjälkarna i cm-stora bitar. Blanda rabarberbitar, hallon, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Fördela bärblandningen i en stor smord ugnsform eller i 4 portionsformar.

2. Pajtäcke: Smält smöret. Riv mandelmassan. Mixa smör och mandelmassa med ägg och citronskal. Klicka ut smeten över bären. Peta undan smeten lite varstans med en gaffel om du vill se lite av fyllningen genom pajtäcket. Strö över mandelspån och grädda pajen/pajerna mitt i ugnen 20–25 min, täck med folie om pajerna får för mycket färg.

3. Låt pajerna svalna. Sikta över florsocker. Garnera med färska hallon och mynta eller citronmeliss. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Tips! Ev kan du också garnera med tunna kokta rabarberstrimlor.

 

Läs mer

Fru Bråttoms smulpaj med jordgubbar

Ljuvlig rabarbercheesecake

Mazariner med rabarber

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…