Annons

Annons

Smörrebröd med lax och räkor

Åh, dessa danska delikatesser som dignar av frestande pålägg... Smörrebröd med lax, räkor och romsås. Lyxigt, gott och mättande! 

Annons

Smörrebröd med kallrökt lax och räkor
4 port
3–4 ägg
250 g räkor med skal
4 skivor ljust rågbröd
4 salladsblad
4 skivor kallrökt lax
16 skivor gurka

Romsås
4 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 msk hackad dill
1–2 msk röd stenbitsrom

Strössel
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök

 

Gör så här

1. Koka äggen i 9 min. Ta upp och spola dem kalla. Skala och skiva dem.

2. Skala och ansa räkorna.

3. Blanda romsåsen. Bred lite romsås på brödet och lägg dit salladsbladet. Fördela ägg-, lax- och gurkskivor ovanpå.

4. Toppa med en klick romsås, räkor och romkorn. Strö över hackad gräslök och rödlök.

 

Läs mer: 

Bjud på danskt i kväll

Testa en varm smörgåstårta!

Världens lyxigaste räkpaj

 

Av Eva Boström

Foto Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(408)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…