Annons

Annons

Smörrebröd med blåmögelost och kalkon

Lägg blåmögelost och kalkon på ditt smörrebröd för en riktigt lyxig lunch eller middag. Nöthacket är färdigrostat när det doftar ljuvligt och nötterna fått gyllene färg. 

Dela
(0)

Smörrebröd med blåmögelost och kalkon

4 port
3/4 dl hasselnötter
4 skivor rågbröd
2 msk smör
salladsblad
8 skivor port salut-ost
100 g blåmögelost, tex danablu
8 skivor rökt kalkon i tunna skivor, ca 100 g
1 gul paprika
4 rädisor
krasse

Annons

 

Gör så här

1. Grovhacka nötterna. Rosta i torr teflonstekpanna på svag värme. Låt nötterna kallna på en tallrik.

2. Bred smör på brödet och lägg salladsbladet på. Fördela de två ostsorterna och kalkonskivorna ovanpå, enligt bild.

3. Skiva paprikan. Toppa smörrebrödet med paprikaskivor, rädisa och krasse. Strö över nötterna.

 

Läs mer: 

Bjud på danskt i kväll

Testa en varm smörgåstårta!

Världens lyxigaste räkpaj

 

Av Eva Boström

Foto Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…